YALOVA / MERKEZ - TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, deprem gerçeğiyle yüzleşmek ve afet durumlarında nasıl hareket edeceklerini öğrenmek için gerçekleştirilen tatbikatta göz doldurdu. Okulda düzenlenen deprem tatbikatı, öğrencilere afetlerle baş etme konusunda önemli bir deneyim kazandırdı.

Siren sesiyle başlayan tatbikatta, öğrenciler sınıf, laboratuvar ve kütüphane gibi çeşitli ortamlarda bulundukları yerde çök-kapan-tutun hareketini uyguladılar. Depremin durmasını bekleyen öğrenciler, sakin ve kontrollü bir şekilde tahliye prosedürlerini takip ettiler.

Sirenin susmasıyla birlikte, okul müdürü ve görevliler tarafından yapılan anonslarla öğrenciler, belirlenen tahliye güzergahını izleyerek okulu boşalttılar. Öğrenciler, toplanma alanında sınıf öğretmenleri tarafından yapılan yoklama ile eksiklerin tespit edilmesine yardımcı oldular.

Tatbikat sırasında, okulun elektriği, suyu ve doğalgazı gibi temel hizmetlerin kesilmesi ve acil durum prosedürlerinin uygulanması da denendi.

Okul Müdürü Ercan Gökkaya, öğrencilerin tatbikatta gösterdikleri ciddiyet ve başarıyı övdü ve deprem tatbikatlarının afetlerle baş etme konusunda bilinçlenmelerine katkı sağladığını belirtti. Öğrenciler ise, böyle bir tatbikatta yer almanın kendilerini güvende hissettirdiğini ve gerçek bir afet durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiğini daha iyi anladıklarını dile getirdiler.

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 16:21 - Görüntülenme: 71